Μιανμάρ: Το ίντερνερ στο πλευρό των διαδηλωτών

0

Μια επίσκεψη σε ένα ίντερνετ καφέ της Μιανμάρ ήταν αρκετή για να γίνει ο νεαρός τουρίστας Άλεξ Μπουκμπάιντερ το κεντρικό πρόσωπο μιας διαδικτυακής εκστρατείας με δεκάδες χιλιάδες υποστηρικτές σε όλο τον κόσμο.
Ο 19χρονος Άλεξ Μπουκμπάιντερ είναι ο δημιουργός της εκστρατείας «Στηρίξτε τη διαμαρτυρία των μοναχών της Μιανμάρ» στο ίντερνετ μέσω του διαδικτυακού κοινωνικού δικτύου «Facebook».
Στόχος της εκστρατείας είναι να προσελκύσει το ενδιαφέρον της διεθνούς κοινότητας στην βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων των μοναχών από το στρατιωτικό καθεστώς της χώρας.
Η εκστρατεία στο ίντερνετ ξεκίνησε στις 19 Σεπτεμβρίου και αριθμεί 140.000 μέλη.
«Έχω εντυπωσιαστεί από την ανταπόκριση του κόσμου», δήλωσε ο Μπουκμπάιντερ σε συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς.
«Όλα ξεκίνησαν γιατί ήθελα απλά να μεταφέρω στους φίλους μου τι συνέβαινε εδώ στην πρωτεύουσα της Μιανμάρ. Σιγά σιγά όμως το πράγμα μεγάλωνε. Είναι απίστευτο», συμπλήρωσε ο 19χρονος.
Οι ανταποκριτές στη Μιανμάρ αναφέρουν ότι το ίντερνετ έχει αναδειχθεί σε ένα από το πιο σημαντικά εργαλεία της αντιπολίτευσης και αποτελεί μία από τις ελάχιστες πηγές πληροφόρησης σε ολόκληρη τη χώρα.
Να σημειωθεί ότι το στρατιωτικό καθεστώς απέκλεισε την Παρασκευή τη σύνδεση μέσω ίντερνετ με τον υπόλοιπο κόσμο.
Ωστόσο, ο αποκλεισμός διήρκησε μόνο μια μέρα.

Σχόλια