Μικρή αναβολή στην ακροαματική διαδικασία για την ηλεκτρονική βιβλιοθήκη της Google

0

Δικαστής στις Ηνωμένες Πολιτείες ανέβαλε για τις 7 Οκτωβρίου την ακροαματική διαδικασία γύρω από την 125 εκατομμυρίων δολαρίων συμφωνία της Google και ομάδας εκδοτών και συγγραφέων για τη δημιουργία της μεγαλύτερης μέχρι στιγμής ψηφιακής βιβλιοθήκης.
Βάσει της συμφωνίας η διαδικτυακή εταιρεία Google θα μπορεί να διανέμει και να πουλά ψηφιακές εκδόσεις βιβλίων εκτός κυκλοφορίας. Το υπουργείο Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών υποστηρίζει ότι η εν λόγω συμφωνία παραβιάζει τη νομοθεσία για τα πνευματικά δικαιώματα και δημιουργεί μονοπώλιο.
Το υπουργείο Δικαιοσύνης κάλεσε τις δύο πλευρές να τροποποιήσουν τους όρους της συμφωνίας.
Η ομάδα των εκδοτών και των συγγραφέων που σύναψαν τη συμφωνία με την Google τον περασμένο χρόνο ζήτησαν από το δικαστήριο να καθυστερήσει την ακροαματική διαδικασία για να μπορέσουν να επιλύσουν τις ανησυχίες του υπουργείου Δικαιοσύνης.
Η αμερικανική κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι υποστηρίζει την δυνατότητα διάθεσης των βιβλίων σε ηλεκτρονική μορφή, αλλά θεωρεί ότι η συγκεκριμένη συμφωνία επιχειρεί να επιφέρει θεμελιώδεις αλλαγές στον τρόπο διαχείρισης των πνευματικών δικαιωμάτων, αλλαγές που θα πρέπει να γίνουν μόνο από το νομοθετικό σώμα.

Σχόλια