Μήνυση κατά της IBM από πρώην υπάλληλό της

0

Ο James Pacenza, πρώην υπάλληλος της IBM, κατέθεσε μήνυση κατά της πρώην εργοδότριάς του εταιρίας ζητώντας 5 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση, επειδή τον απέλυσε με την αιτιολογία ότι επισκέπτεται εν ώρα εργασίας chat rooms.

O Pacenza παραδέχτηκε ότι είναι εθισμένος με το Internet, γεγονός που απέδωσε στο άγχος του και σε μια τραυματική εμπειρία που είχε στο παρελθόν, ενώ τόνισε ότι αντιμετωπίζει μια κατάσταση, για την οποία θα αρκούσε μια έντονη επίπληξη και όχι απόλυση.

Πάντως, σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τα λεγόμενα του δικηγόρου του, δεν παραβίασε κανένα γραπτό κανόνα της εταιρίας και η απόλυση αυτή συνιστά παράνομη διάκριση λόγω ηλικίας, εφόσον ο μηνυτής δούλευε στην εταιρία για 19 χρόνια και σε ένα χρόνο μπορούσε να συνταξιοδοτηθεί.

Αν η υπόθεση φτάσει στο ακροατήριο η απόφαση που θα εκδοθεί θα επηρεάσει τον τρόπο που οι υπάλληλοι αντιμετωπίζουν τη χρήση του Internet κατά τη διάρκεια της εργασίας τους, σε μια εποχή που το 14% των χρηστών Internet παραμελούν την εργασία τους, τις σχολικές τους υποχρεώσεις ή και τις οικογένειές τους.

Σχόλια