Μήνυση της Google σε Γενικό Εισαγγελέα

0

Η Google κατέθεσε μήνυση κατά του Γενικού Εισαγγελέα του Μισισίπι, Jim Hood, προκειμένου να εμποδίσει τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας εναντίον της, κατηγορώντας τον ουσιαστικά για παραβίαση ομοσπονδιακού νόμου.

Στην μήνυση, η Google ισχυρίζεται ότι ο Εισαγγελέας προσπαθεί να την ενοχοποιήσει για την αποκάλυψη πληροφοριών, όπως τα αποτελέσματα αναζήτησης, αν και ο ίδιος ειδικά είχε ζητήσει τα στοιχεία των διαφημιστών, που προσπαθούσαν να προωθήσουν την πώληση παράνομων φαρμάκων σε ιστότοπους της Google. Η εταιρεία, λοιπόν, προβάλλει παραβίαση των δικαιωμάτων της κατά την ελεύθερη ανάπτυξη της οικονομικής της δράσης και του δικαιώματος προστασίας της από παράνομες και αδικαιολόγητες έρευνες.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Εισαγγελέας απαντά ότι θα έρθει σε επικοινωνία με το Νομικό σύμβουλο της εταιρείας, προκειμένου να διαπραγματευθεί μια ειρηνική επίλυση των θεμάτων που αφορούν τους καταναλωτές, όπως αυτά τα έχει επισημάνει αναλυτικά σε μια σειρά επιστολών του στην Google.

Η μήνυση στηρίζεται και σε ηλεκτρονικά μηνύματα, που διέρρευσαν από την κυβερνοεπίθεση κατά της Sony και αποδεικνύουν ότι ο Εισαγγελέας συνεργάστηκε με ομάδες πίεσης της βιομηχανίας του Χόλιγουντ, γνωστών πολέμιων της Google σε θέματα πειρατείας, κατά τη διεξαγωγή της έρευνάς του για την πώληση παράνομων φαρμάκων.

Η συγκεκριμένη υπόθεση αποδίδει ανάγλυφα τις λεπτές ισορροπίες πάνω στις οποίες προσπαθούν να λειτουργήσουν τόσο οι διαδικτυακές επιχειρήσεις όσο και οι κυβερνήσεις κατά την προσπάθεια ρύθμισης ζητημάτων του κυβερνοχώρου.
 

Σχόλια