Μήνυση της Microsoft κατά εταιρίας που στηρίζει τους spammers

0

Μήνυση κατέθεσε την περασμένη εβδομάδα η Microsoft στην προσπάθειά της να αντιμετωπίσει τους spammers και την αποστολή εκατομμυρίων καθημερινώς ανεπιθύμητων διαφημιστικών e-mail στους χρήστες του Διαδικτύου. Αυτή τη φορά όμως η εταιρία δεν στρέφεται κατά ενός συγκεκριμένου ατόμου, αλλά κατά επιχείρησης που «φιλοξενεί» ιστοσελίδες τις οποίες προωθούν οι spammers.

Οι ιστοσελίδες αυτές φιλοξενούνται από εταιρίες παροχής υπηρεσιών Internet, οι περισσότερες εκ των οποίων μόλις αντιλαμβάνονται τον παράνομο σκοπό των σχετικών σελίδων, διακόπτουν τη λειτουργία τους. Πρόσφατα όμως, έχουν εμφανιστεί εταιρίες, που υποστηρίζουν το έργο των spammers.

Μία τέτοια εταιρία είναι και η CheapBulletProof.com κατά της οποίας στρέφεται η μήνυση της Microsoft. Σύμφωνα με τη μήνυση η συγκεκριμένη εταιρία παρέχει προστασία στους spammers αλλάζοντας κατά τακτά χρονικά διαστήματα τις διευθύνσεις των διαφημιζόμενων ιστοσελίδων, και αναφέρει μία συγκεκριμένη σελίδα που προωθεί την αποστολή ανεπιθύμητων e-mail. Εκπρόσωπος της εταιρίας, ωστόσο, δήλωσε ότι η συγκεκριμένη σελίδα προστατεύεται από το δικαίωμα ελευθερίας του λόγου, χωρίς όμως να εκφράζει την τακτική της εταιρίας.

Σχόλια