Μήνυση του γενικού εισαγγελέα της Ν. Υόρκης κατά της Intermix Media

0

Μήνυση σε βάρος της εταιρίας Intermix Media, που ειδικεύεται στο ηλεκτρονικό εμπόριο, κατέθεσε ο γενικός εισαγγελέας της Νέας Υόρκης, Έλιοτ Σπάιτσερ, με την κατηγορία ότι εγκαθιστά μέσω των ιστοσελίδων της διαφημιστικά και «κατασκοπευτικά» προγράμματα στους υπολογιστές των χρηστών εν αγνοία τους προκαλώντας προβλήματα στην ασφάλεια του διαδικτύου.

Σύμφωνα με τη μήνυση, τα κρυφά αυτά προγράμματα προκαλούν προβλήματα στην ομαλή πλοήγηση των καταναλωτών στο Internet, καθώς εμφανίζουν ενοχλητικά αναδυόμενα παράθυρα (pop up windows) ή οδηγούν τον χρήστη σε άλλες ιστοσελίδες από αυτές που επιθυμεί. Παράλληλα, τα προγράμματα αυτά εγκαθίστανται σε κρυφά σημεία του σκληρού δίσκου του υπολογιστή, ώστε ο χρήστης να αδυνατεί να τα εντοπίσει.

Η μήνυση βασίζεται στον πολιτειακό νόμο της Νέας Υόρκης περί επιχειρήσεων που απαγορεύει την παραπλανητική διαφήμιση και τις αθέμιτες πρακτικές στην ελεύθερη αγορά.

Από την πλευρά της η εταιρία αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει ότι δεν εγκαθιστά κανένα λογισμικό στον υπολογιστή ενός χρήστη χωρίς την προηγούμενη συγκατάθεσή του.

Σχόλια