Μολυσμένα e-mail πίσω από τη φερόμενη επίθεση των ΗΠΑ στο Ιράν

0

Η εταιρεία Websense, η οποία ειδικεύεται σε θέματα ασφαλείας στο διαδίκτυο, ανακοίνωσε ότι είναι τελείως «αναληθή» τα πρόσφατα ηλεκτρονικά μηνύματα που φέρουν τις Ηνωμένες Πολιτείες να έχουν ήδη εξαπολύσει επίθεση εναντίον του Ιράν.
Μάλιστα κάποια ηλεκτρονικά μηνύματα διαθέτουν συνδέσμους σε ένα βίντεο, το οποίο φέρεται να ανήκει σε Αμερικανό στρατιώτη.
Η εταιρεία Websense δήλωσε σε συμβουλευτική επιτροπή ότι κατάφερε να συνδέσει τα προκλητικά ηλεκτρονικά μηνύματα με κάποιο κακόβουλο πρόγραμμα μολυσμένο με το σκουλήκι Storm.
Το σκουλήκι ονομάστηκε Storm διότι όταν πρωτοεμφανίστηκε είχε εκμεταλλευτεί μια σφοδρή καταιγίδα στη βόρεια Ευρώπη στις αρχές του 2007. Έκτοτε το σκουλήκι έχει καταφύγει σε πλειάδα παραπλανητικών μεθόδων κοινωνικής μηχανικής για να ξεγελάσει ανυποψίαστους χρήστες.
Σύμφωνα με τον Ντάντσο Ντάντσεφ του ZDNet τελευταία το σκουλήκι Storm φέρεται να χρησιμοποιεί τα εξής ονόματα χώρου: statenewsworld . com, morenewsonline.com, dailydotnews.com, dotdailynews.com και newsworldnow.com.

Σχόλια