Μπους: Επιτακτική ανάγκη η αναθεώρηση νόμου για την παρακολούθηση τηλεφωνημάτων και e-mail

0

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζορτζ Μπους δήλωσε ότι η χώρα διατρέχει «μεγαλύτερο κίνδυνο επίθεσης» επειδή το κογκρέσο δεν έχει ακόμα αναθεωρήσει νόμο που δίνει στην κυβέρνηση τη δυνατότητα να παρακολουθεί τηλεφωνήματα και ηλεκτρονικά ταχυδρομεία.

Ο Τζορτζ Μπους και ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Ντικ Τσένι συνάντησαν στο Λευκό Οίκο μέλη του κογκρέσου από το Ρεπουμπλικανικό κόμμα για να συζητήσουν το θέμα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος παραπονέθηκε ότι οι βουλευτές αποφάσισαν να διακόψουν τις εργασίες τους για 12 ημέρες χωρίς να λάβουν μια απόφαση σχετικά με τον νόμο, ο οποίος εξέπνευσε τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.

Ζήτησε από το Κογκρέσο να δράσει αμέσως μόλις οι βουλευτές επιστρέψουν στις θέσεις τους.

«Οι Αμερικανοί πολίτες πρέπει να καταλάβουν ότι εξακολουθεί να υπάρχει μια απειλή στην πατρίδα μας. Υπάρχει ακόμα ένας εχθρός που θέλει να μας βλάψει» είπε ο Μπους.

«Πρέπει να δώσουμε στους επαγγελματίες μας τα όργανα που χρειάζονται για να ανακαλύψουμε τι σχεδιάζει ο εχθρός, προκειμένου να το σταματήσουμε» προσέθεσε, λέγοντας ότι η χώρα θα διατρέχει μεγαλύτερο κίνδυνο επίθεσης εάν δεν υπάρξει αναθεώρηση του νόμου.

Οι Δημοκρατικοί που έχουν την πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων κατηγορούν τον Μπους ότι προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τους φόβους των Αμερικανών και λένε ότι ακόμα και αν η ισχύ του νόμου εκπνεύσει, η κυβέρνηση διαθέτει την εξουσία για να παρακολουθεί συνομιλίες μεταξύ τρομοκρατών.

Σχόλια