Ν. Κορέα: Ανησυχίες για την άρση απαγόρευσης πωλήσεων προϊόντων Apple

0

Τον προβληματισμό της για το βέτο της κυβέρνησης Obama στην απόφαση της Διεθνούς Επιτροπής Εμπορίου, για αποκλεισμό παλαιότερων μοντέλων συσκευών Apple από την αγορά, εξέφρασε η κυβέρνηση της Νοτίου Κορέας.
Πρόκειται για την απόφαση της Διεθνούς Επιτροπής Εμπορίου, με την οποία επιβλήθηκε απαγόρευση εισαγωγής και πώλησης συγκεκριμένων μοντέλων iPhone και iPad, επειδή κρίθηκε, ότι παραβιάζουν ευρεσιτεχνίες της νοτιοκορεάτικης εταιρείας Samsung. Η κυβέρνηση Obama ήρε την ως άνω απόφαση, σκώντας veto, επικαλούμενη λόγους ανατγωνισμού.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Ενέργειας της Νοτίου Κορέας, «η κυβέρνηση ανησυχεί για τις επιπτώσεις που ενδέχεται να έχει το βέτο αυτό στο ζήτημα της προστασίας των ευρεσιτεχνιών εν γένει».
Η κυβέρνηση της Νοτίου Κορέας ζήτησε από την αμερικανική κυβέρνηση να προβεί σε λογικούς και αιτιολογημένους χειρισμούς, ιδίως ενόψει απόφασης της Επιτροπής, επί παρόμοιας υπόθεσης, όπου η Samsung αντιμετωπίζει αυτήν τη φορά τον κίνδυνο απαγόρευσης κυκλοφορίας ορισμένων προϊόντων της, λόγω προσβολής δικαιωμάτων της Apple.
 

Σχόλια