Ν. Κορέα: έρευνα εναντίον της Samsung για παραβιάσεις της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας

0

 Σύμφωνα με τις σχετικές αιτιάσεις, η Samsung παραβιάζει τους νόμους σχετικά με την δίκαιη διεξαγωγή του εμπορίου, καθώς με την εκ μέρους της κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της στο χώρο των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που αφορούν την ασύρματη τεχνολογία.

Οι ισχυρισμοί της Apple επικεντρώνονται στο γεγονός ότι η συμπεριφορά της είναι αντίθετη προς την ενδεδειγμένη εμπορική πρακτική καθώς πρότυπα ουσιωδών διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας θα πρέπει να λάβουν άδεια κατά τέτοιο τρόπο ώστε να είναι επιτρεπτή σε άλλες εταιρίες η υιοθέτηση συμβατής τεχνολογίας.

Είχε προηγηθεί μια μικρή νίκη της Samsung στις 24 Αυγούστου όταν ένα δικαστήριο της Νότιας Κορέας αποφάνθηκε ότι η Apple είχε παραβιάσει διπλώματα ευρεσιτεχνίας της σε σχέση με τεχνολογίες μεταφοράς δεδομένων. Παρόλα αυτά το δικαστήριο έκρινε ότι η Samsung είχε και αυτή προβεί σε παραβίαση αντίστοιχων δικαιωμάτων της Apple σε ένα χαρακτηριστικό των οθονών αφής, οδηγώντας στην απαγόρευση πώλησης στην Νότια Κορέα των αντίστοιχων προϊόντων της Samsung. Οι δύο κολοσσοί το τελευταίο διάστημα έχουν εμπλακεί σε αρκετές αγωγές σχετικές με αμφισβητήσεις διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, σε δικαστήρια σε όλο τον κόσμο.

Σχόλια