Νέα αγωγή κατά της Apple και AT&T για την απόδοση του iPhone 3G

0

Ιδιοκτήτης συσκευής iPhone 3G κατέθεσε μαζική αγωγή εις βάρος της Apple και του παρόχου τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών AT&T επικαλούμενος ότι η πραγματική απόδοση της εν λόγω συσκευής είναι πολύ κατώτερη από αυτή που υπόσχεται η κατασκευάστρια εταιρεία.

Η αγωγή, η οποία κατατέθηκε αρχικώς στις 29 Σεπτεμβρίου, ανέφερε ότι οι Apple και AT&T εξαπάτησαν τους καταναλωτές σε ό,τι αφορά την απόδοση της ταχύτητας του δικτύου.

Στις 12 Νοεμβρίου οι δικηγόροι του ενάγοντος πρόσθεσαν στην αγωγή ότι είναι επίσης ελαττωματικό το περίβλημα της συσκευής.

Από τις πρώτες ημέρες κυκλοφορίας του iPhone 3G στην αγορά, πολλοί από τους χρήστες του ανέφεραν ότι αντιμετώπισαν σημαντικά προβλήματα όταν επιχείρησαν να εκμεταλλευθούν τα προτερήματα των υπηρεσιών τρίτης γενιάς, όπως αποσυνδέσεις χωρίς κανέναν προφανή λόγο κατά τη λήψη δεδομένων ή την πραγματοποίηση κλήσεων, ασθενές ή ανύπαρκτο «σήμα».

Εκπρόσωπος της AT&T δήλωσε στην ιστοσελίδα InternetNews.com ότι ο πάροχος τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών δεν έχει κανένα σχόλιο σχετικά με την εν λόγω αγωγή στη Νέα Υόρκη.

Από την πλευρά της η Apple παραδέχτηκε ότι υπάρχει πρόβλημα με το περίβλημα της συσκευής και ότι έχει ενημερωθεί σχετικά από τα μηνύματα των χρηστών στην ιστοσελίδα της.