Νέα αντιδικία μεταξύ Κομισιόν και Microsoft

0

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατηγορεί εκ νέου την εταιρεία Microsoft για αθέμιτο ανταγωνισμό στην αγορά των browser με την κίνησή της να ενσωματώσει τον Internet Explorer στο πρόγραμμα των Windows.

Συγκεκριμένα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι κατέληξε στο προκαταρκτικό συμπέρασμα ότι η Microsoft υπονομεύει, περιορίζει τις επιλογές των καταναλωτών και ότι παραβιάζει τους κοινοτικούς κανόνες εκμεταλλευόμενη τη δεσπόζουσα θέση της στην αγορά.

Η μακροχρόνια αντιδικία της ΕΕ και της Microsoft ξεκινά από την τακτική του αμερικανικού κολοσσού να διαθέτει το πρόγραμμα πλοήγησης ως αναπόσπαστο μέρος του λειτουργικού συστήματος.
Πέρυσι το Φεβρουάριο, η Κομισιόν επέβαλε πρόστιμο-ρεκόρ 900 εκατομμυρίων ευρώ στην Microsoft επειδή αψήφησε την προηγούμενη καταδικαστική απόφαση του 2004.
«Η ενσωμάτωση του Interner Explorer στο λειτουργικό σύστημα Windows βλάπτει τον ανταγωνισμό μεταξύ των web browser, υπονομεύει την καινοτομία και τελικά περιορίζει τις επιλογές των χρηστών» αναφέρει η Κομισιόν σε ανακοίνωση που αναμεταδίδει το Reuters.
H εταιρεία έχει περιθώριο οκτώ εβδομάδων για να απαντήσει στις κατηγορίες.

Σχόλια