Νέα δικαστική ήττα για τις διαδικτυακές εταιρείες στοιχημάτων στις ΗΠΑ

0

Εφετείο των Ηνωμένων Πολιτειών τάχθηκε υπέρ της διατήρησης του νόμου που απαγορεύει τα τυχερά παιχνίδια στο διαδίκτυο και απέρριψε το αίτημα υπεράκτιας ένωσης στοιχημάτων, η οποία υποστήριξε ότι η ομοσπονδιακή απαγόρευση είναι υπερβολικά ασαφής και παραβιάζει τα ατομικά δικαιώματα.
Ειδικότερα, το εφετείο της Φιλαδέλφειας απέρριψε την επιχειρηματολογία της ένωσης Interactive Media Entertainment & Gaming Association του Νιου Τζέρσι, η οποία κατέθεσε την αγωγή με την ελπίδα το δικαστήριο να αποφανθεί υπέρ της νομιμοποίησης των διαδικτυακών στοιχημάτων στη συγκεκριμένη αμερικανική πολιτεία.
Ο νόμος, ο οποίος ψηφίστηκε από το κογκρέσο το 2006, δε στοχεύει κατά του στοιχήματος αλλά ποινικοποιεί τις τραπεζικές ή πιστωτικές συναλλαγές που συνδέονται με το στοίχημα.
Η ένωση, η οποία απαρτίζεται κυρίως από υπεράκτιες εταιρείες στοιχημάτων, χαρακτήρισε το νόμο «αντισυνταγματικά ασαφή». Οι συνήγοροι της ένωσης υπογράμμισαν ότι είναι αδύνατο να ορίσει κανείς με ακρίβεια το πού παίχτηκε ένα στοίχημα, όταν ο παίκτης μπορεί να βρίσκεται στη Νέα Υόρκη και η εταιρεία υποδοχής των στοιχημάτων στην Κόστα Ρίκα.
«Όσο μεταφυσικός κι αν θέλετε να είστε ως παίκτης δεν είμαι στην Κόστα Ρίκα αλλά στη Νέα Υόρκη», επεσήμανε ένας από τους τρεις δικαστές της υπόθεσης.
Το δικαστήριο απέρριψε, επίσης, το επιχείρημα ότι ο νόμος παραβιάζει το δικαίωμα της ιδιωτικής ζωής του παίκτη.

Σχόλια