Νέα δικαστική νίκη της Microsoft επί της Acacia σε υπόθεση πατέντας

0

Ομοσπονδιακό δικαστήριο του Τέξας δικαίωσε την Microsoft σε υπόθεση κατοχύρωσης ευρεσιτεχνίας, η οποία αφορά τεχνολογία για τη βελτίωση των χρόνων εκκίνησης των ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Η αμερικανική εταιρεία λογισμικών κατηγορήθηκε για παραβίαση της πατέντας υπ’ αριθμό 5933639, η οποία είχε καταχωρηθεί το 1999 στην εταιρεία Acceleration Software International Corp.

Οι ενάγοντες ζητούσαν από το δικαστήριο να παραχωρήσει στον κάτοχο της πατέντας 2,50 δολάρια για κάθε πώληση αντιγράφου των Windows XP στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Σύμφωνα με την Microsoft αυτή η παραχώρηση θα της στοίχιζε από 600 έως 900 εκατομμύρια δολάρια.
Η νομική ομάδα της Microsoft υποστήριξε ότι υπάρχουν διάφοροι τρόποι για τη βελτίωση της ταχύτητας εκκίνησης των υπολογιστών και ότι τα XP χρησιμοποιούν τεχνολογία διαφορετική από την πατέντα 5933639.
Το σώμα των ενόρκων απεφάνθη ότι η Microsoft δεν παραβιάζει την πατέντα, η οποία δεν έχει πλέον ισχύ καθώς η τεχνολογία προϋπήρχε. Ο δικαστής εξετάζει επίσης τον ισχυρισμό της Microsoft ότι οι κάτοχοι της πατέντας εσκεμμένα απέκρυψαν την πληροφορία ότι δεν επρόκειτο για καινούργια τεχνολογία όταν κατέθεσαν την αγωγή.
Πίσω από την αγωγή ήταν η εταιρεία Acacia, η οποία αγοράζει πατέντες και τις υπερασπίζεται στο δικαστήριο. Η Acacia αγόρασε την πατέντα και μετά ίδρυσε την εταιρεία Computer Acceleration Corp. , η οποία κατέθεσε την αγωγή.
Να σημειωθεί ότι είναι η τέταρτη αγωγή της Acacia ή κάποια θυγατρική της εναντίον της Microsoft.

Σχόλια