Νέα εισβολή χάκερ στο δίκτυο ηλεκτροδότησης των ΗΠΑ

0

Δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας Wall Street Journal υποστηρίζει ότι χάκερ που δρούσαν για λογαριασμό ξένων κυβερνήσεων κατάφεραν να διεισδύσουν στο δίκτυο ηλεκτροδότησης των ΗΠΑ και άφησαν πίσω τους λογισμικό που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να θέσει εκτός λειτουργίας τα συστήματα.

«Οι Κινέζοι έχουν επιχειρήσει να χαρτογραφήσουν υποδομές μας όπως το δίκτυο ηλεκτροδότησης. Το ίδιο έχουν κάνει και οι Ρώσοι» δήλωσε στην εφημερίδα ανώτατος αξιωματούχος των μυστικών υπηρεσιών, ο οποίος πάντως δεν κατονομάζεται.

«Καταγράφονται εισβολές, οι οποίες μάλιστα αυξάνονται. Υπήρξαν πολλές πέρυσι» ανέφερε πρώην αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας και πρόσθεσε ότι οι απόπειρες κατασκοπείας αφορούν όλη την αμερικανική επικράτεια και δεν περιορίζονται σε συγκεκριμένες περιοχές ή εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας.

Στο μεταξύ, αξιωματούχοι του αμερικανικού στρατού παραδέχτηκαν ότι τους τελευταίους έξι μήνες το Πεντάγωνο χρειάστηκε να δαπανήσει 100 εκατομμύρια δολάρια για να αποκαταστήσει τις ζημιές από κυβερνοεπιθέσεις και ιούς στα συστήματά του.

Σχόλια