Νέα έρευνα για το Google Street View στη Βρετανία

0

Η Αρχή δήλωσε ότι θα διερευνήσει εκ νέου την υπόθεση, μετά την αποκάλυψη νέων στοιχείων, τα οποία δεν ήταν γνωστά όταν είχε αποφασιστεί η διακοπή της πρώτης έρευνας.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της ICO, η απόφαση για νέα έρευνα ελήφθη με αφορμή πρόσφατη, ξεχωριστή έρευνα της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών των ΗΠΑ, από την οποία προέκυψε ότι συγκεκριμένα μέλη της Google γνώριζαν για την παράνομη αποθήκευση των δεδομένων τρίτων. Ειδικότερα, από την έρευνα της Επιτροπής είχε προκύψει ότι το γεγονός παρατήρησε ένας μηχανικός της Google, ο οποίος ενημέρωσε και άλλους υπαλλήλους της εταιρείας, τουλάχιστον δύο, ένας εκ των οποίων ήταν ανώτερο στέλεχος.

Αντικείμενο της νέας έρευνας θα αποτελέσουν τα παραπάνω στοιχεία, ενώ η βρετανική Αρχή Τηλεπικοινιών ελπίζει να λάβει ικανοποιητικές απαντήσεις από την Google ως προς τα εξής ερωτήματα: α) τί είδους δεδομένα αποθηκεύτηκαν, β) πότε έλαβε γνώση του ζητήματος η διοίκηση της Google, γ) πώς αντιμετωπίστηκε το ζήτημα, και δ) γιατί η εταιρεία δεν παρουσίασε το 2010 -όταν της ζητήθηκε για πρώτη φορά- τον πλήρη χάρτη των δεδομένων που αποθηκεύτηκαν.
 

Σχόλια