Νέα έρευνα για το οικονομικό προφίλ των spam

0

Νέα έρευνα διαπιστώνει πως οι δημιουργοί και αποστολείς ανεπιθύμητων μηνυμάτων (spam) αποκομίζουν σημαντικά κέρδη παρά το γεγονός ότι λαμβάνουν μία απάντηση για κάθε 12,5 εκατομμύρια μηνύματα που αποστέλλουν.

Αμερικανοί ερευνητές μελέτησαν και αποκάλυψαν το οικονομικό προφίλ των αποστολέων spam καταφέρνοντας να αναλάβουν τον έλεγχο ενός δικτύου spam.

Η ανάλυση επισημαίνει ότι παρά το μικρό ποσοστό ανταπόκρισης μια μεγάλη επιχείρηση αποστολής spam μπορεί να αποφέρει εκατομμύρια δολάρια σε ετήσια κέρδη.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν, επίσης, ότι οι αποστολείς των spam ενδέχεται να είναι ευάλωτοι σε επιθέσεις, γεγονός που ανεβάζει το κόστος αποστολής των ανεπιθύμητων μηνυμάτων.

Η έρευνα ξεκίνησε στις αρχές του 2008 από επιστήμονες πληροφορικής στο πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνια και του Σαν Ντιέγκο.

Οι ομάδες των ερευνητών κατάφεραν να διεισδύσουν στο δίκτυο Storm, το οποίο χρησιμοποιεί μολυσμένους οικιακούς υπολογιστές ως αναμεταδότες ανεπιθύμητων μηνυμάτων.

Πιστεύεται ότι το δίκτυο Storm έχει υπό τον έλεγχο του περισσότερους από ένα εκατομμύριο υπολογιστές.

“Ο καλύτερος τρόπος για να μετρήσει κανείς τη δυναμικότητα των spam είναι να γίνει ένας από αυτούς που τα δημιουργούν”, τόνισε ο επικεφαλής της έρευνας.