Νέα καθυστέρηση από το ICANN στον απεριόριστο αριθμό ονομάτων χώρου στο διαδίκτυο

0

Η υπηρεσία υπεύθυνη για την εκχώρηση ονομάτων και αριθμών του διαδικτύου (ICANN) ανακοίνωσε ότι θα καθυστερήσει το σχέδιο, το οποίο προβλέπει απεριόριστο αριθμό ονομάτων χώρου στο ίντερνετ.

Οι αιτήσεις για τη χρήση οποιασδήποτε λέξης ως όνομα χώρου θα αρχίσουν να γίνονται δεκτές το νωρίτερο στις αρχές του 2010, όπως διευκρίνισε η υπηρεσία ICANN.

Η μη κερδοσκοπική υπηρεσία επεσήμανε ότι η καθυστέρηση αποφασίστηκε για να εξεταστούν “όλες οι ανησυχίες της διαδικτυακής κοινότητας σε σχέση με διάφορες παραμέτρους του προγράμματος”.

Η πρόταση για τον απεριόριστο αριθμό των ονομάτων χώρων ανακοινώθηκε τον περασμένο Ιούνιο και βάσει του σχεδίου οι πρώτες αιτήσεις επρόκειτο να υποβληθούν τους πρώτους τρεις μήνες του 2009.

Τον Μάρτιο ανακοινώθηκε η πρώτη καθυστέρηση ώστε να μπορέσουν οι κάτοχοι εμπορικών επωνυμιών να εκφράσουν τις ανησυχίες τους.

Ο ICANN ανακοίνωσε τώρα ότι η όλη διαδικασία θα διαρκέσει περισσότερο από ό,τι είχε αρχικώς εκτιμηθεί και ότι ο οδηγός για τον τρόπο λειτουργίας του νέου συστήματος θα δημοσιευθεί μετά το φθινόπωρο.

Ο δικηγόρος Τζον ΜακΚένζι, ο οποίος ειδικεύεται σε θέματα τεχνολογίας, δήλωσε στην ιστοσελίδα
OUT-LAW.COM ότι οι κάτοχοι εμπορικών επωνυμιών δε συμφωνούν με τα σχέδια του ICANN.

“Οι περισσότερες εταιρείες δε χρειάζονται και δε επιθυμούν νέα ονόματα χώρου στο διαδίκτυο”, υποστήριξε ο δικηγόρος, Τζον ΜακΚένζι.