Νέα καθυστέρηση στην δικαστική υπόθεση εις βάρος της Google στην Ιταλία

0

Δικαστήριο στην Ιταλία προχώρησε σε νέα αναβολή της δικαστικής υπόθεσης εις βάρος της εταιρείας διαδικτυακών υπηρεσιών, Google, η οποία ενδέχεται να έχει σημαντικές συνέπειες για τους παρόχους διαδικτυακού περιεχομένου σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το ζητούμενο της υπόθεσης είναι να αποσαφηνιστεί και να καθοριστεί το μέγεθος της ευθύνης των παρόχων για το περιεχόμενο που επιτρέπουν να κυκλοφορεί στο διαδίκτυο.

Ειδικότερα η υπόθεση αφορά τη δημοσίευση ενός βίντεο στο Google της Ιταλίας, το οποίο δείχνει έναν έφηβο με σύνδρομο Down να έχει πέσει θύμα εκφοβισμού από τέσσερις μαθητές.

Η υπόθεση καθυστέρησε εξαιτίας της ασθένειας ενός διερμηνέα και πρόκειται να ξαναρχίσει το Σεπτέμβριο.

Τέσσερα διευθύνοντα στελέχη της εταιρείας Google κατηγορούνται για δυσφήμιση και παραβίαση της ιδιωτικής ζωής βάσει της ιταλικής νομοθεσίας επειδή επέτρεψαν τη δημοσίευση του βίντεο.

Η εισαγγελική αρχή καταγγέλλει ότι η Google δε διαθέτει τα απαραίτητα φίλτρα αξιολόγησης του διαδικτυακού περιεχόμενου ή ότι δεν έχει επαρκές προσωπικό για να παρακολουθεί το περιεχόμενο που ανεβαίνει στο διαδίκτυο.

Ο δικηγόρος Νικ Λόκετ της δικηγορικής εταιρείας, DL Legal υποστηρίζει ότι εάν ο Ιταλός δικαστής δικαιώσει τη Google, οι συνέπειες για τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης στην Ιταλία θα είναι τεράστιες.

Σχόλια