Νέα νομοσχέδια για τη θωράκιση του διαδικτύου στις ΗΠΑ

0

Το πράσινο φως σε σειρά νομοσχεδίων για τη θωράκιση του διαδικτύου ενέκρινε η γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών. Συγκεκριμένα, πέρασε από την γερουσία το νομοσχέδιο για την Προστασία των Παιδιών στο διαδίκτυο, στο οποίο εισηγητής ήταν ο γερουσιαστής των Δημοκρατικών και νυν υποψήφιος αντιπρόεδρος, Τζο Μπάιντεν.

Επιπλέον πέρασαν στην αμερικανική νομοθεσία μία πρόταση του προεδρικού υποψηφίου του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, Τζον ΜακΚέιν και μία της γερουσιαστή των Δημοκρατικών, Χίλαρι Κλίντον, οι οποίες χορηγούν κονδύλιο 320 εκατομμυρίων και πλέον δολαρίων στο υπουργείο Δικαιοσύνης για την αντιμετώπιση εγκλημάτων σε βάρος παιδιών στο διαδίκτυο.

Μεταξύ άλλων το εν λόγω νομοσχέδιο επαναπροσδιορίζει τον τρόπο με τον οποίο οι εταιρείες παροχής διαδικτυακών υπηρεσιών θα ενημερώνουν τις αρμόδιες αρχές για τα κρούσματα παιδικής πορνογραφίας στο διαδίκτυο.

Εν τω μεταξύ, η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε νομοσχέδιο για την πώληση φαρμάκων μέσω του διαδικτύου και την προστασία των καταναλωτών. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο απαγορεύεται εφεξής η πώληση φαρμάκων στο διαδίκτυο χωρίς αξιόπιστη ιατρική συνταγή.

Ωστόσο, αρκετοί γερουσιαστές εξέφρασαν αντιρρήσεις ως προς την αποτελεσματικότητα του νόμου καθώς είναι μεγάλος ο αριθμός των διαδικτυακών φαρμακείων που διανέμουν φάρμακα χωρίς ιατρική συνταγή και έχουν έδρα τους εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σχόλια