Νέα παράταση έλαβε η Microsoft από την Κομισιόν

0

Η εταιρεία λογισμικών προγραμμάτων Microsoft επιβεβαίωσε την είδηση ότι έλαβε παράταση μίας εβδομάδας από τους αντιμονοπωλιακούς ρυθμιστές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να απαντήσει στις κατηγορίες περί αθέμιτης ενσωμάτωσης του Internet Explorer στο σύστημα των Windows.

“Η Microsoft επιβεβαιώνει ότι η νέα διορία για να απαντήσει η εταιρεία στις καταγγελίες της Κομισιόν ορίστηκε για τις 28 Απριλίου”, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας αναφερόμενη στην είδηση που ανέβασε πρώτη στην ιστοσελίδα της η βρετανική οικονομική εφημερίδα, “Φαϊνάνσιαλ Τάιμς”.

Από την πλευρά της Κομισιόν, η εκπρόσωπος Τύπου τόνισε ότι δεν είναι σε θέση να προβεί ακόμα σε κάποιο σχόλιο.

Η αρχική καταγγελία της Κομισιόν έγινε στις 15 Ιανουαρίου με την Microsoft να κατηγορείται για παραβίαση των κοινοτικών κανόνων και κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης στην αγορά των λογισμικών προγραμμάτων.

Η έρευνα της Κομισιόν θα εξετάσει κατά πόσο είναι αθέμιτη η ενσωμάτωση του Internet Explorer στα Windows, με παράλληλη προώθηση τεχνολογιών πέρα από τα «ανοιχτά» στάνταρτ του διαδικτύου.

Αφορμή ήταν οι καταγγελίες της Opera, της νορβηγικής εταιρείας που ανέπτυξε το ομώνυμο πρόγραμμα πλοήγησης στο ίντερνετ.

Σχόλια