Νέα τροπή στο σκάνδαλο υποκλοπών

0

Δημοσίευμα γερμανικής εφημερίδας αποκαλύπτει ότι η εταιρεία των γερμανικών σιδηροδρόμων Deutsche Bahn μίσθωσε εταιρεία για να παρακολουθεί τηλεφωνικά δεδομένα εργαζομένων της.
Εκπρόσωπος της εταιρείας αρνήθηκε να σχολιάσει την είδηση.
Η εφημερίδα «Χάντελσμπλατ» αναφέρει σε δημοσίευμά της πως η Network Deutschland, η εταιρεία που ενέχεται στο σκάνδαλο παρακολούθησης τηλεφώνων που πλήττει τη μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Ευρώπης, την Deutsche Telekom, παρακολουθούσε επίσης τηλεφωνικά δεδομένα για λογαριασμό της Deutsche Bahn.
Η Deutsche Telekom παραδέχθηκε πως παρακολουθούσε παρανόμως το 2005 τηλεφωνικά αρχεία έπειτα από δημοσίευμα περιοδικού, σύμφωνα με το οποίο η ηγεσία της Deutsche Telekom κατασκόπευε διευθυντές και δημοσιογράφους για να διαπιστώσει ποιοι διέρρεαν πληροφορίες στον Τύπο.
Επικαλούμενη έναν υπεργολάβο της Network, η «Χάντελσμπλατ» αναφέρει πως η δουλειά που έκανε για τις δύο εταιρείες ήταν πολύ παρόμοια.
«Η δουλειά αφορούσε την έρευνα τηλεφωνικών συνδέσεων, τραπεζικών δεδομένων, καθώς και πλήρεις ακτινογραφίες των προσώπων που ήταν στόχοι», φέρεται να δήλωσε η πηγή, σύμφωνα με την «Χάντελσμπλατ».
Στο δημοσίευμα της «Χάντελσμπλατ» αναφέρεται πως εκπρόσωπος της Deutsche Bahn επιβεβαίωσε την ύπαρξη επιχειρηματικών σχέσεων ανάμεσα στη Network και την εταιρεία των σιδηροδρόμων, αλλά δήλωσε πως η Deutsche Bahn δεν παρακολουθεί παρανόμως προσωπικό της ή πρόσωπα εκτός αυτής.
Γερμανοί εισαγγελείς ερευνούν την Deutsche Telekom για την υπόθεση παρακολουθήσεων και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε «απαράδεκτη» τη διενέργεια κατασκοπείας.
Η γερμανική κυβέρνηση πρόκειται να πουλήσει 24,9% της Deutsche Bahn το Νοέμβριο.

Σχόλια