Νέα υπηρεσία της Google για επικοινωνία ανά πάσα στιγμή

0

Η Google εγκαινίασε μια νέα υπηρεσία, η οποία επιτρέπει στους χρήστες κινητών τηλεφώνων και άλλων ασύρματων συσκευών να κρατούν ενημερωμένους φίλους και γνωστούς για το πού βρίσκονται ανά πάσα στιγμή.

Προς το παρόν, η υπηρεσία Google Latitude είναι συμβατή με σχετικά λίγες φορητές συσκευές και η Ελλάδα δεν περιλαμβάνεται στις 27 χώρες όπου είναι διαθέσιμη.

Το νέο εργαλείο προβάλλει τη φωτογραφία του χρήστη στη θέση όπου εκείνος βρίσκεται πάνω στους χάρτες του Google Maps, στους οποίους έχει κανείς πρόσβαση μέσω υπολογιστή ή μέσω κινητού με δυνατότητα σύνδεσης στο διαδίκτυο.

Οι συνδρομητές του Latitude επιλέγουν ποιος βλέπει τις συντεταγμένες τους και μπορούν ανά πάσα στιγμή να απενεργοποιήσουν την υπηρεσία.

«Πέρα από τη διασκέδαση, αναγνωρίζουμε την ευαισθησία των δεδομένων γεωεντοπισμού, γι΄ αυτό και εισάγαμε στην εφαρμογή προηγμένα μέσα διαφύλαξης της ιδιωτικής ζωής» διαβεβαιώνει η Google στο εταιρικό της ιστολόγιο.

Η εταιρεία διευκρινίζει ότι οι υπολογιστές της αποθηκεύουν μόνο την τρέχουσα θέση των χρηστών και όχι όλο το δρομολόγιό τους.

Προς το παρόν είναι συμβατό με κινητά Blackberry, συσκευές με λειτουργικό σύστημα Symbian ή Windows Mobile, καθώς και σε ορισμένα μοντέλα της αμερικανικής T-Mobile που βασίζονται στο λογισμικό Android της Google.

Αργότερα πάντως θα επεκταθεί στο iPhone και το iTouch της Apple καθώς και σε αρκετές συσκευές της Sony Ericsson.

Σχόλια