Νέα υπηρεσία του Facebook για τον περιορισμό των απατηλών αναρτήσεων

0

Με σχετική ανακοίνωσή του το Facebook, σημείωσε ότι σκοπεύει να αναβαθμίσει τις ρυθμίσεις ενημερώσεων της κεντρικής του σελίδας, με σκοπό να περιορίσει τον αριθμό των πλαστών αναρτήσεων, που εμφανίζονται συχνά στους χρήστες.

Οι απατηλές αυτές αναρτήσεις μπορεί να είναι εσκεμμένα ψευδείς ειδήσεις ή ακόμα και απάτες, τις οποίες μερικοί άνθρωποι “μοιράζονται”, χωρίς να συνειδητοποιούν ότι η ιστορία είναι ψεύτικη. Για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος, το Facebook προσέθεσε μια επιπλέον επιλογή για να αναφέρουν οι χρήστες τις σχετικές ιστορίες ως ψευδείς.

Το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ωστόσο, δεν πρόκειται να αφαιρεί εντελώς τις απατηλές αυτές αναρτήσεις, αλλά απλώς θα τις προβάλλει με ένα μήνυμα προειδοποίησης ότι έχουν υποβληθεί πολλές αναφορές για την σχετική ανάρτηση από άλλους χρήστες.

Τέλος, εκπρόσωπος του Facebook δήλωσε ότι από την αναβάθμιση των υπηρεσιών του δεν θα επηρεαστούν οι αναρτήσεις με σατιρικό περιεχόμενο, το οποίο γίνεται άμεσα αντιληπτό από τον χρήστη, ως απλή σάτιρα.

Σχόλια