Νέα υπόθεση εκβίασης μέσω ίντερνετ

0

Για εκβίαση μέσω Ίντερνετ κατηγορείται ένας 32χρονος σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία από το τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής.
Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 32χρονος τηλεφωνούσε σε 40χρονη ιδιωτική υπάλληλο από καρτοκινητά τηλέφωνα για να μην εντοπίζεται και την απειλούσε ότι αν δεν του έδινε 60.000 ευρώ θα δημοσιοποιούσε στο διαδίκτυο φωτογραφίες της σεξουαλικού περιεχομένου, τις οποίες είχε τραβήξει ο σύζυγός της στο παρελθόν και είχαν φτάσει στα χέρια του. Για να την πείσει άφησε έξω από το σπίτι της φάκελο με μία φωτογραφία της.
Η γυναίκα άσκησε μήνυση κατά αγνώστου και ύστερα από έρευνα της αστυνομίας ο 32χρονος εντοπίστηκε. Όπως διαπιστώθηκε, στο παρελθόν ο κατηγορούμενος είχε κληθεί στο σπίτι της παθούσης για να επισκευάσει τον ηλεκτρονικό υπολογιστή της και έτσι κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση στα αρχεία που ήταν αποθηκευμένα σε αυτόν.
Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του και στο χώρο εργασίας του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία συσκευή κινητού τηλεφώνου από την οποία τηλεφωνούσε στη γυναίκα, ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής στον οποίο είχε αποθηκεύσει μεγάλο αριθμό ερωτικών φωτογραφιών και άλλα πειστήρια.
Ο κατηγορούμενος δε συνελήφθη λόγω παρέλευσης του Αυτοφώρου αλλά η δικογραφία εστάλη στον εισαγγελέα.

Σχόλια