Νέα Υόρκη: Δικαστής «παγώνει» αγωγή νομικής εταιρείας περί προσβολής domain name.

0

Νομική εταιρεία με ειδίκευση σε υποθέσεις παραχάραξης και διαδικτυακής απάτης βρίσκεται αντιμέτωπη με δικαιοδοτική καθυστέρηση σε υπόθεση προσβολής του domain name της, από Καναδό προγραμματιστή.

Ειδικότερα, η εταιρεία Gioconda Law Group άσκησε αγωγή εναντίον του προγραμματιστή Arthur Wesley Kenzie, ισχυριζόμενη ότι η ιστοσελίδα giocondolaw.com, την οποία δημιούργησε ο τελευταίος θέτει ζήτημα προσβολής του διακριτικού γνωρίσματος και του domain name της εταιρείας καθώς και ότι ο προγραμματιστής έδρασε με κακή πίστη.

Παρότι τα δύο ονόματα εμφανίζουν ομοιότητες, σε βαθμό που μπορούν εύκολα να προκαλέσουν σύγχυση, το δικαστήριο έκρινε ότι η κακή πίστη και τα αθέμιτα κίνητρα του Kenzie δεν έχουν ακόμα αποδειχθεί και χαρακτήρισε πρόωρη την κίνηση της διαδικασίας από την πλευρά της εταιρείας.

Το ότι ο Kenzie , ο οποίος έχει ιστορικό εμπλοκής σε παρόμοιες υποθέσεις, ουδέποτε απαίτησε πληρωμή για τις ιστοσελίδες που δημιούργησε, καθιστά, σύμφωνα με τον περιφερειακό δικαστή Paul Oetken, δυσχερέστερη τη διαλεύκανση των προθέσεών του και κατά συνέπεια μη δυνατή την δικαίωση της ενάγουσας λόγω ελλιπούς αποδεικτικού υλικού.

Σχόλια