Νέες αγωγές εναντίον spammers από την Earthlink

0

Τέσσερις νέες αγωγές σε βάρος spammers ανακοίνωσε ότι άσκησε η εταιρία παροχής υπηρεσιών Internet Earthlink. Οι αγωγές στρέφονται κατά χρηστών που έστελναν χιλιάδες ανεπιθύμητα διαφημιστικά ηλεκτρονικά μηνύματα σε συνδρομητές της εταιρίας χρησιμοποιώντας το δίκτυό της.

Σύμφωνα με τις αγωγές, διεκδικείται αποζημίωση υπέρ της εταιρίας που στηρίζεται στην παράβαση των ομοσπονδιακών νόμων της Αμερικής κατά του spamming και του ηλεκτρονικού εγκλήματος, όπως και της νομοθεσίας της Πολιτείας της Τζόρτζια για την προστασία των ηλεκτρονικών συστημάτων. Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι οι spammers έστελναν τα ηλεκτρονικά μηνύματα χρησιμοποιώντας ψεύτικές ηλεκτρονικές διευθύνσεις, παραπλανητικούς τίτλους, και ειδικά προγράμματα για αυτόματη αναπαραγωγή και αποστολή τους. Παράλληλα, δεν έδιναν τη δυνατότητα στους παραλήπτες των μηνυμάτων να τους ενημερώσουν ότι δεν επιθυμούν πλέον την αποστολή παρόμοιων διαφημιστικών emails.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Earthlink, η εταιρία έχει ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης των συνδρομητών της καθώς και δικαστικούς αγώνες, με σκοπό την προστασία του διαδικτύου και την εξασφάλιση παροχής υπηρεσιών υψηλής ποιότητας στους χρήστες της.

Σχόλια