Νέες αιχμές κατά της Κίνας για τις επιθέσεις χάκερ που έπληξαν την Google αφήνει η Χίλαρι Κλίντον

0

«Αναμένουμε από τις κινεζικές αρχές να διεξαγάγουν σχολαστική έρευνα για τις εισβολές στο σύστημα πληροφορικής» του «γίγαντα» του Διαδικτύου, Google υπογράμμισε χθες για άλλη μια φορά η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ επιζητούν διαφάνεια στην έρευνα αυτή και στα αποτελέσματά της.
Σε ομιλία της στην Ουάσινγκτον, η επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ κάλεσε τις αμερικανικές επιχειρήσεις να απορρίψουν τη λογοκρισία. «Ελπίζω ότι η άρνηση της υποστήριξης της πολιτικής λογοκρισίας θα γίνει ένα τυπικό χαρακτηριστικό των αμερικανικών επιχειρήσεων στον τομέα των τεχνολογιών. Θα ήθελα αυτό να γίνει ένα εθνικό σήμα κατατεθέν», ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Ο ιδιωτικός τομέας μοιράζεται την ευθύνη να βοηθήσει στη διαφύλαξη της ελευθερίας της έκφρασης. Και όταν τα συμβόλαια απειλούν αυτή την ελευθερία, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να σκεφτούν τι είναι δίκαιο, όχι μόνον με την προοπτική των γρήγορων κερδών».
Η κ. Κλίντον μίλησε επίσης για τα θετικά και τα αρνητικά της δικτύωσης, σημειώνοντας πως «τα ίδια δίκτυα που βοηθούν στη διοργάνωση κινημάτων για την ελευθερία, επιτρέπουν επίσης στην Αλ Κάιντα να σπέρνει το μίσος και να υποκινεί στη βία κατά των αθώων».

Σχόλια