Νέες επιθέσεις χάκερ σε ισραηλινές ιστοσελίδες

0

Εξαιτίας της επίθεσης οι χρήστες έχασαν προσωρινά την πρόσβαση στην ιστοσελίδα του Χρηματιστηρίου του Τελ Αβίβ, με αποτέλεσμα κάθε φορά που γινόταν απόπειρα σύνδεσης, να εμφανίζεται στην οθόνη το μήνυμα «Εργασίες Συντήρησης» ή «Η ιστοσελίδα είναι πολύ απασχολημένη αυτή τη στιγμή». Εξηγώντας την επίθεση η εκπρόσωπος του χρηματιστηρίου, Orna Goren δήλωσε: «Η ιστοσελίδα λειτουργούσε κανονικά. Αυτό που έκανε ο χάκερ ήταν να δημιουργήσει αυξημένη κίνηση στην είσοδο της ιστοσελίδας, ώστε να αποκλείσει την πρόσβαση. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πολλοί χρήστες που προσπαθούν να συνδεθούν, άρα είναι ακόμα λίγο δύσκολο να μπει κανείς στην ιστοσελίδα. Παρ’ όλα αυτά οι υπηρεσίες του χρηματιστηρίου λειτουργούν κανονικά και συζητάμε τρόπους χειρισμού παρόμοιων προβλημάτων στο μέλλον».

Παράλληλα, η κρατικής ιδιοκτησίας αεροπορική εταιρεία El Al έβγαλε ανακοίνωση, στην οποία ονομάτιζε έναν Σαουδάραβα χάκερ ως δράστη της επίθεσης. «Η El Al έχει υπόψη της ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες λαμβάνει χώρα ένας διαδικτυακός πόλεμος κατά του Ισραήλ. Η πρόσφατη επίθεση πάντως δεν διατάραξε με κανένα τρόπο τις πτήσεις», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση. Ισραηλινά ΜΜΕ επιβεβαίωσαν την προέλευση των επιθέσεων από τον χάκερ OxOmar και ανέφεραν πληροφορίες από έγκυρες πηγές ότι θα υπάρξουν και άλλες επιθέσεις.

Ο πόλεμος μέσω διαδικτύου μαίνεται αυτή τη στιγμή στη Μέση Ανατολή. Η ισλαμική Χαμάς, που κυβερνά τη Λωρίδα της Γάζας, έσπευσε την προηγούμενη εβδομάδα να χαιρετίσει τις επιθέσεις των χάκερ κατά του Ισραήλ, ζητώντας μάλιστα να ενταθούν. Ειδικοί εκτιμούν ότι πίσω από τις επιθέσεις κρύβονται πολιτικά κίνητρα, διευκρινίζουν όμως ότι αυτό γίνεται εδώ και πολλά χρόνια και ότι οι πρόσφατες επιθέσεις καταδεικνύουν κυρίως τις αδυναμίες ασφαλείας κάποιων ιστοσελίδων.
 

Σχόλια