Νέο νομοθετικό πλαίσιο για τις εταιρείες πώλησης ηλεκτρονικού εξοπλισμού

0

Η κινεζική κυβέρνηση υιοθέτησε νέους κανονισμούς, με τους οποίους υποχρεώνονται οι εταιρείες που πωλούν εξοπλισμό ηλεκτρονικών υπολογιστών σε τράπεζες να αποκαλύπτουν τον μυστικό κωδικό του προϊόντος, να τον υποβάλλουν στα αρμόδια τραπεζικά στελέχη και να δημιουργούν αντίγραφα ασφαλείας τόσο για τον υλικό εξοπλισμό όσο και για το λογισμικό.

Οι νέοι κανόνες, οι οποίοι παρουσιάζονται αναλυτικά σε ένα έγγραφο 22 σελίδων, το οποίο και εγκρίθηκε στο τέλος του περασμένου έτους, είναι η πρώτη από μια σειρά από πολιτικές που αναμένεται να παρουσιαστούν μέσα στους επόμενους μήνες από το Πεκίνο, για την ενίσχυση της ασφάλειας του κυβερνοχώρου σε κινεζικές βιομηχανίες με στρατηγική σημασία.

Από την πλευρά τους, οι αμερικανικές εταιρείες κατασκευής προϊόντων τεχνολογίας αντιδρούν στη νέα αυτή νομοθεσία, διότι υποστηρίζουν ότι αυτή ευνοεί αποκλειστικά τις κινεζικές εταιρείες ανάπτυξης τεχνολογικών προϊόντων και υπηρεσιών. Άλλωστε, οι αμερικανικές εταιρείες δεσμεύονται να μην αποκαλύπτουν τον κωδικό ασφαλείας των προϊόντων τους είτε από το δίκαιο της πνευματικής ιδιοκτησίας είτε από το εξαγωγικό δίκαιο των ΗΠΑ.

Η χρήση ειδικών φίλτρων από την κυβέρνηση της Κίνας έχει οδηγήσει στη δημιουργία δύο διαδικτύων, ενός κινεζικού και του παγκόσμιου. Επιπλέον, οι νέες πολιτικές της κινεζικής κυβέρνησης θα μπορούσαν να διαχωρίσουν περαιτέρω τον κόσμο της τεχνολογίας, αναγκάζοντας τους κατασκευαστές εξοπλισμού και λογισμικού να πωλούν είτε στην Κίνα ή στις Ηνωμένες Πολιτείες, ή να παράγουν σημαντικά διαφοροποιημένα προϊόντα για τις δύο χώρες.
 

Σχόλια