Νέο spam με δέλεαρ τον Μπαράκ Ομπάμα

0

“Μην πιστεύετε όσα διαβάζετε στο διαδίκτυο: ο προεδρικός υποψήφιος των Δημοκρατικών, Μπαράκ Ομπάμα δεν είναι ούτε τρομοκράτης αλλά ούτε και πρωταγωνιστής πορνογραφικών ταινιών”, γράφει η ιστοσελίδα CNETnews.

Η ιστοσελίδα αναφέρεται στο κακόβουλο ανεπιθύμητο ηλεκτρονικό μήνυμα (spam), το οποίο κυκλοφορεί το τελευταίο διάστημα στο διαδίκτυο και χρησιμοποιεί ως δέλεαρ τον Μπαράκ Ομπάμα.

Το spam ισχυρίζεται ότι διαθέτει ένα ενσωματωμένο σύνδεσμο (link), ο οποίος παραπέμπει σε βίντεο με πορνογραφικό περιεχόμενο με πρωταγωνιστή των προεδρικό υποψήφιο των Δημοκρατικών. Ωστόσο, όπως προειδοποιεί η εταιρεία παροχής υπηρεσιών ασφάλειας ηλεκτρονικών υπολογιστών, Sophos αντί για το βίντεο ο χρήστης εν αγνοία του εγκαθιστά ένα κακόβουλο πρόγραμμα, το οποίο αποσπά προσωπικά δεδομένα από τον υπολογιστή.

Το ανεπιθύμητο ηλεκτρονικό μήνυμα εμφανίζεται με τον τίτλο “Ομπάμα σεξ βίντεο” και φαίνεται να προέρχεται από τη διεύθυνση “”infonews@obama.com.

Η εταιρεία Sophos επισημαίνει ότι το εν λόγω κακόβουλο πρόγραμμα πλήττει υπολογιστές που χρησιμοποιούν τα Windows και μπορεί να κλέψει κωδικούς και δεδομένα τραπεζικών λογαριασμών.

Σχόλια