Νέος γύρος αγωγών από την MPAA

0

Η Αμερικανική Ένωση Δισκογραφικών Εταιριών (MPAA) ανακοίνωσε ότι κατέθεσε άλλες 761 αγωγές κατά ανώνυμων χρηστών του διαδικτύου που ανταλλάσσουν πειρατικά αρχεία μουσικής μέσω των ομότιμων δικτύων (peer to peer). Όπως και τις προηγούμενες φορές, έτσι και σε αυτό το γύρο αγωγών, αρκετές αφορούν φοιτητές που «αποθηκεύουν» τα πειρατικά αρχεία από τους υπολογιστές των πανεπιστημίων.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της MPAA Κάρυ Σέλμαν, οι αγωγές είναι ένα αναγκαίο εκπαιδευτικό εργαλείο, καθώς υπενθυμίζουν το νόμο στους λάτρεις της μουσικής και παρέχουν κίνητρα στις διοικητικές αρχές των πανεπιστημίων για να προσφέρουν εναλλακτικές νόμιμες λύσεις, όπως είναι οι εγκεκριμένες διαδικτυακές μουσικές υπηρεσίες σε ορισμένα αμερικανικά πανεπιστήμια και τα online μουσικά καταστήματα, όπως το iTunes της Apple.

Πάντως, αυτός ο γύρος αγωγών από την MPAA πραγματοποιείται λίγα μόνο 24ωρα μετά την κατάθεση αγωγών από την Ένωση Κινηματογραφικών Εταιριών της Αμερικής (RIAA) κατά χρηστών του Internet για πειρατικά αρχεία κινηματογραφικών ταινιών.

Σχόλια