Νέος γύρος αγωγών από την RIAA

0

Νέες αγωγές κατέθεσε την περασμένη βδομάδα η Αμερικανική Ένωση Δισκογραφικών Εταιριών (RIAA) κατά 754 χρηστών του διαδικτύου που ανταλλάσσουν πειρατικά αρχεία μουσικών έργων. Μεταξύ των εναγομένων είναι και φοιτητές που έκαναν την ανταλλαγή μέσω του δικτύου των πανεπιστημίων, όπως το Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης και της Πενσυλβάνιας. Ωστόσο οι αγωγές δεν στρέφονται κατά των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.

Όπως και στις προηγούμενες αγωγές που είχε καταθέσει η RIAA, έτσι και τώρα τα στοιχεία της ταυτότητας των εναγομένων δεν είναι γνωστά παρά μόνον η διεύθυνση του IP μέσω του οποίου συνδέονται στο Internet. Συνεπώς, οι δικηγόροι της RIAA πρέπει να καλέσουν τις εταιρίες παροχής Internet, ώστε αυτές να τους διαθέσουν τα προσωπικά στοιχεία των συνδρομητών τους.

Μέχρι στιγμής οι δισκογραφικές εταιρίες της Αμερικής έχουν ασκήσει 7.704 αγωγές από τον Σεπτέμβριο του 2003 για την υπόθεση της μουσικής πειρατείας στο διαδίκτυο. Από αυτές, οι 1.475 έχουν καταλήξει σε εξωδικαστικό συμβιβασμό και για κάθε μία από αυτές ο κάθε εναγόμενος έχει πληρώσει περίπου 3.000 δολάρια.

Σχόλια