Νεός νόμος για τους ιδιοκτήτες πορνογραφικών σελίδων

0

Η Αμερικάνικη κυβέρνηση προωθεί αλλαγές στον υπαρχόντα ομοσπονδιακό νόμο που απαιτεί από τις εταιρίες που προωθούν πορνογραφικό υλικό να πιστοποιούν με έγγραφα για το νόμιμο της ηλικίας των εμπλεκομένων ανθρώπων.

Ειδικότερα, ενώ μέχρι τώρα μόνον οι «πρωτογενείς παραγωγοί» – φωτογράφοι, παραγωγοί ταινών κ.α. – των σχετικών προϊόντων δεσμεύονται από την υποχρέωση να κατέχουν τα σχετικά πιστοποιητικά, με την τροποποίηση του νόμου, η υποχρέωση αυτή θα επεκταθεί και στους «δευτερογενείς παραγωγούς», όπως είναι οι σχετικές ιστοσελίδες που υπάρχουν στο Internet. Το γεγονός αυτό έχει θορυβήσει τους ιδιοκτήτες των ιστοσελίδων και τις online εταιρίες που προωθούν σχετικά προϊόντα, καθώς εκτιμούν ότι έτσι η ελευθερία τους θα περιοριστεί και τα κέρδη τους θα μειωθούν.

Παράλληλα, με τον νέο νόμο οι κρατικοί επιθεωρητές δεν θα είναι υποχρεωμένοι να προειδοποιούν τις εν λόγω εταιρίες για επερχόμενο έλεγχο, ενώ τέτοιοι έλεγχοι θα μπορούν να γίνονται 1 φορά κάθε τετράμηνο ή και πιο συχνά, αν υπάρχει υποψία ότι τελείται κάποια παρανομία.

Σχόλια