Νέους διεθνείς κανόνες για την ηλεκτρονική διακίνηση δεδομένων ζητά η Microsoft

0

Τα προβλήματα που προκύπτουν εξαιτίας των διαφορών που παρατηρούνται στο νομικό πλαίσιο κάθε χώρας για την ηλεκτρονική διακίνηση δεδομένων, τη διακράτησή τους και άλλα παρόμοια ζητήματα ανέδειξε μιλώντας στην Παγκόσμια Σύνοδο Υπηρεσιών ο αντιπρόεδρος και γενικός σύμβουλος της Microsoft, Μπραντ Σμιθ.
Εκφράζοντας τις θέσεις της εταιρίας του, ο κ. Σμιθ υποστήριξε ότι οι χώρες πρέπει να σφυρηλατήσουν νέους εμπορικούς κανόνες που θα διέπουν τη διασυνοριακή διακίνηση ηλεκτρονικών δεδομένων, καθώς ο πλανήτης γίνεται ολοένα και πιο δικτυωμένος. «Έχουμε μια συρραφή νόμων ανά τον κόσμο που διαμορφώνουν ένα πολύ μπερδεμένο, σχεδόν τελματωμένο τοπίο για τους παρόχους πληροφοριών», δήλωσε ο ίδιος στο ακροατήριο των υψηλόβαθμων στελεχών από τράπεζες, τηλεπικοινωνιακές, ναυτιλιακές και άλλες εταιρίες του τομέα των υπηρεσιών. Ως παράδειγμα ανέφερε τις διαφορές από χώρα σε χώρα σχετικά με την περίοδο διακράτησης των ηλεκτρονικών μηνυμάτων: «Μια χώρα μπορεί να επιμένει ότι τα e-mails πρέπει να διατηρούνται για έναν χρόνο για λόγους ασφαλείας, ενώ μια άλλη να απαιτεί να σβήνονται μετά την πάροδο εξαμήνου, επικαλούμενη την προστασία των προσωπικών δεδομένων».
Απευθυνόμενος στην ίδια σύνοδο, ο σύμβουλος της αμερικανικής υπηρεσίας Εμπορίου, Πίτερ Κόουχι σημείωσε ότι αρκετά από αυτά τα προβλήματα θα μπορούσαν να παραπεμφθούν προς επίλυση στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου.

Σχόλια