Νίκη τηλεοπτικής διαδικτυακής εταιρείας σε υπόθεση πνευματικής ιδιοκτησίας

0

Μία ακόμη νίκη σημείωσε η διαδικτυακή τηλεοπτική υπηρεσία Aereo, καθώς το αμερικανικό Εφετείο επιβεβαίωσε την άδεια λειτουργίας της, στην περιφέρεια της Νέας Υόρκης, απορρίπτοντας σχετικό αίτημα επανεξέτασης της υπόθεσης.
Η Aereo, μια από τις πρωτοπόρες εταιρείες στον τομέα της διαδικτυακής τηλεόρασης (web tv), παρέχει υπηρεσίες ζωντανής αναμετάδοσης τηλεοπτικών προγραμμάτων, μέσω συσκευών που έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο (iPad, iPhone κλπ).

Τηλεοπτικοί κολοσσοί, συμπεριλαμβανομένων των δικτύων CBS, NBC, FOX και ABC, κατέθεσαν αγωγή για προσβολή πνευματικής ιδιοκτησίας, ζητώντας από την Aereo να καταβάλει αμοιβή για τις αναμεταδόσεις.
Τον περασμένο Απρίλιο, το αμερικανικό Εφετείο απέρριψε αίτημα προσωρινής διαταγής των εναγόντων, για τη διακοπή λειτουργίας της επίμαχης υπηρεσίας, απόφαση που επικύρωσε χθες, αρνούμενο να εξετάσει νέο σχετικό αίτημα. Όπως επισημαίνουν νομικοί επιστήμονες και ειδικοί της τηλεοπτικής βιομηχανίας, πρόκειται για σπάνια απόφαση σε παρόμοιας φύσης υποθέσεις, ενώ με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η εκδίκαση της κύριας αγωγής, προκειμένου να κριθεί, εάν ο τρόπος λειτουργίας της Aereo παραβιάζει τις διατάξεις περί πνευματικής ιδιοκτησίας.