Νίκη της Apple κατά της Samsung ενώπιον της Διεθνούς Επιτροπής Εμπορίου

0

Άλλη μια νομική νίκη σημείωσε η Apple έναντι της τεχνολογικής αντιπάλου της, της Samsung καθώς σύμφωνα με την προκαταρκτική κρίση της Διεθνούς Επιτροπής Εμπορίου, η αμερικανική εταιρεία δεν παραβιάζει κατοχυρωμένες ευρεσιτεχνίες της Samsung.

Οι δύο εταιρείες βρίσκονται σε μακρόχρονη δικαστική διαμάχη καθώς διεκδικούν μερίδιο στην αναπτυσσόμενη αγορά της βιομηχανίας κινητών τηλεφώνων. Να σημειωθεί μάλιστα ότι τον προηγούμενο μήνα, η Apple σημείωσε μια νίκη-σταθμό καθώς αμερικανικό δικαστήριο αποφάσισε ότι η νοτιοκορεάτικη εταιρεία έχει αντιγράψει χαρακτηριστικά γνωρίσματα του iPhone και αναγκάστηκε να πληρώσει ποσό ύψους 1δισ. δολαρίων ως αποζημίωση.

Η Samsung με προσφυγή που είχε καταθέσει περί τα μέσα του 2011 κατηγορούσε την Apple για πληθώρα παραβιάσεων, σχετικά με τα συστήματα που είχαν εφαρμοστεί στην κατασκευή των συσκευών iPhone και iPad, αιτούμενη την απαγόρευση κυκλοφορίας των συγκεκριμένων προϊόντων στην αμερικανική αγορά. Η Ολομέλεια της Επιτροπής θα κρίνει αν θα διατηρήσει ή θα ανακαλέσει την απόφαση του δικαστή, James Gildea σε διάσκεψη που αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός του Ιανουαρίου.

Εκπρόσωποι της Samsung σε δηλώσεις τους εμφανίζονται αισιόδοξοι για την τελική έκβαση της υπόθεσης ενώ από την πλευρά της η αμερικανική εταιρεία δεν έχει προβεί σε δηλώσεις καθώς στις 19 Οκτωβρίου αναμένεται να εκδοθεί απόφαση για προσφυγή που είχε καταθέσει η Apple κατά της Samsung για το ίδιο ζήτημα.

Στόχος του αμερικανικού κολοσσού είναι να πλήξει την πρωτοκαθεδρία της Google και του Android λογισμικού συστήματος, το οποίο έχει ανακηρυχθεί παγκοσμίως ως το βασικό λειτουργικό σύστημα των «έξυπνων συσκευών» (smartphones) νέας γενιάς.

Νίκη της Apple κατά της Samsung ενώπιον της Διεθνούς Επιτροπής Εμπορίου

Σχόλια