Νομικά επικίνδυνη η χρήση των γυαλιών της Google

0

Τα γυαλιά της Google αποτελούν έναν τύπο υπολογιστή μικρού μεγέθους σε σχήμα ζευγαριού του κλασσικού τύπου γυαλιών, τα οποία τοποθετούνται στο κεφάλι και έχουν την ικανότητα να πραγματοποιούν σημαντικές λειτουργίες, όπως να προβάλλουν εικόνες και βίντεο, να αποθηκεύουν οπτικοακουστικό υλικό και να προβάλλουν την ηλεκτρονική αλληλογραφία.

Με αφορμή την περίπτωση γυναίκας που συνελήφθη να οδηγεί φορώντας τα “έξυπνα” γυαλιά της Google, ανέκυψε το ζήτημα των νομικών συνεπειών που επιφέρει η χρήση μίας τέτοιας συσκευής, καθώς θεωρείται μεγάλη απειλή για πλήθος δικαιωμάτων, όπως τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας και του απαραβίαστου της ιδιωτικής ζωής των ατόμων, τα οποία είναι πιθανό να καταγράφονται χωρίς να το γνωρίζουν. Νομικοί κύκλοι του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ υποστηρίζουν, ότι η νομική επιστήμη είναι πολλές φορές απροετοίμαστη να ακολουθήσει τις εξελίξεις της τεχνολογίας.

Πρόσφατα καταγράφηκε ένα ακόμη περιστατικό ενός προσώπου, το οποίο συνελήφθη επειδή φορούσε τα γυαλιά της Google κατά τη διάρκεια μίας κινηματογραφικής προβολής. Το γεγονός αυτό ανάγκασε τους αρμόδιους να προβούν στην απομάκρυνσή της από την κινηματογραφική αίθουσα, φοβούμενοι παράνομη κλοπή υλικού που προστατεύεται με δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
 

Σχόλια