Νομικός «πονοκέφαλος» από φωτογραφία ημίγυμνης μαθήτριας σε κινητά τηλέφωνα συμμαθητών της

0

Αντιμέτωπη με την κατηγορία της παιδικής πορνογραφίας θα πρέπει να βρεθεί μια έφηβη που εμφανίζεται ημίγυμνη σε φωτογραφία που διαδόθηκε μέσω κινητών τηλεφώνων μεταξύ των συμμαθητών της στο σχολείο. Αυτό υποστήριξε εισαγγελέας στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ, προκαλώντας έντονο προβληματισμό σε νομικούς και υπερασπιστές των ατομικών δικαιωμάτων.
Η Αμερικανική Ένωση για τις Ατομικές Ελευθερίες (ACLU) αντέτεινε ότι το περιστατικό δεν ανταποκρίνεται στον νομικό ορισμό της παιδικής πορνογραφίας, σύμφωνα με τον οποίο παιδική πορνογραφία είναι η οπτική καταγραφή σεξουαλικών πράξεων με ανηλίκους για εμπορικό όφελος. Παράλληλα, ανέφερε ότι ο εισαγγελέας της επαρχίας του Ουαϊόμινγκ απείλησε 16 εφήβους που είχαν την επίμαχη φωτογραφία στα κινητά τηλέφωνά τους με την απαγγελία κακουργηματικών κατηγοριών σε βάρος τους, αν δεν συμφωνήσουν να συμμετάσχουν σε πρόγραμμα «επανεκπαίδευσης». Οι οικογένειες των περισσοτέρων συναίνεσαν στη συμμετοχή των παιδιών στο πρόγραμμα, αλλά τρεις αρνήθηκαν. Στις φωτογραφίες απεικονίζονταν δύο κορίτσια με λευκούς στηθόδεσμους και άλλο ένα που είχε μόνο μια πετσέτα τυλιγμένη γύρω από τη μέση της, έξω από ένα ντους.
Ο δικαστής του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου που εξετάζει την υπόθεση, Τόμας Άμπρο δήλωσε ότι οι εισαγγελείς δεν έχουν δικαίωμα να προσπαθήσουν να «επανεκπαιδεύσουν» ανηλίκους. «Δεν γνωρίζω τίποτα που να επιτρέπει στο γραφείο του τοπικού εισαγγελέα να παίξει τον ρόλο δασκάλου», είπε. Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται σε τρεις μήνες.

Σχόλια