Νόμιμες ψηφιακές βιβλιοθήκες DVD σε PC

0

Η εταιρεία RealNetworks παρουσίασε το νέο λογισμικό πρόγραμμα RealDVD, το οποίο δίνει τη δυνατότητα αποθήκευσης DVD απευθείας σε PC για τη δημιουργία ψηφιακών βιβλιοθηκών. Ο χρήστης θα μπορεί να παρακολουθεί το αποθηκευμένο DVD όποια στιγμή επιθυμεί χωρίς να χρειάζεται κάθε φορά να βάζει το δισκάκι στον υπολογιστή.

Το λογιστικό πρόγραμμα RealDVD αποθηκεύει το ακριβές αντίγραφο ενός DVD και το μεταφέρει στο PC, σε USB ή σε flash drive. Για όσους διαθέτουν μεγάλες βιβλιοθήκες DVD, το λογισμικό δείνει τη δυνατότητα αποθήκευσης αυτών σε εξωτερικούς σκληρούς δίσκους.

Η εταιρεία υποστηρίζει ότι πρόκειται για ένα απολύτως “νόμιμο” λογισμικό πρόγραμμα, αλλά παραδέχεται ότι θα υπάρξουν και χρήστες, οι οποίοι θα μπορέσουν να κάνουν ψηφιακά αντίγραφα ακόμα και νοικιασμένων από ειδικά καταστήματα DVD. Το πρόγραμμα, λέει η εταιρεία, δεν έχει τη δυνατότητα να κάνει τη διάκριση μεταξύ ενός νοικιασμένου και ενός αγορασμένου DVD. Ωστόσο, δεν επιτρέπει το ανέβασμα των αντιγράφων σε δίκτυα ανταλλαγής αρχείων ή μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.