Νόμιμη η χρήση πληροφοριών που αντλούνται από το Facebook

0

Ως απόφαση -σταθμό χαρακτηρίζουν νομικοί κύκλοι στις Ηνωμένες Πολιτείες, την κρίση δικαστή που αναγνώρισε σε ασφαλιστική εταιρία το δικαίωμα να χρησιμοποιεί πληροφορίες που αντλεί από το προφίλ πελάτη της στο Facebook, ενώπιον δικαστηρίου.
Στην υπό κρίση περίπτωση, ο δικαστής επέτρεψε στην εταιρία να παραθέσει παραδεκτώς στο δικαστήριο στοιχεία από το προφίλ νεαρής γυναίκας που ζητεί, με αγωγή της, την καταβολή πρόσθετης αποζημίωσης από την ασφαλιστική κατόπιν σύγκρουσης με ασφαλισμένο της.
Η ενάγουσα υποστήριξε ότι υπέστη σοβαρό τραυματισμό κατά το ατύχημα, αλλά η ασφαλιστική εταιρία επικαλείται τις ενημερώσεις του προφίλ της και τις φωτογραφίες που αναρτήθηκαν σε κρίσιμες ημερομηνίες στον δημοφιλή ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης για να αντικρούσει τους ισχυρισμούς της. Το αίτημα της ασφαλιστικής για πρόσβαση στο προφίλ της ενάγουσας αρχικά απορρίφθηκε από το δικαστήριο, που χορήγησε διαταγή προστασίας υπέρ της γυναίκας, στη συνέχεια, ωστόσο, κρίθηκε ότι η απαγόρευση πρόσβασης συνιστά κατάχρηση που περιορίζει το δικαίωμα υπεράσπισης της εταιρίας. Δείτε το σχετικό σύνδεσμο

Σχόλια