Νόμιμη κρίθηκε η ιστοσελίδα παιχνιδιών της Amazon

0

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου της Αμερικής (FTC) απέρριψε προσφυγή ενώσεων υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που υποστήριζαν ότι η ιστοσελίδα παιχνιδιών της γνωστής εταιρίας Amazon απευθύνεται σε ανηλίκους και παραβιάζει το νόμο του 1998 της Αμερικής για την προστασία των παιδιών στο διαδίκτυο. Η Επιτροπή στην απόφασή της υποστήριξε ότι το σχετικό web site είναι απολύτως νόμιμο, καθώς δεν απευθύνεται αποκλειστικά σε ανηλίκους και δεν ζητά από αυτούς προσωπικά τους στοιχεία.

Σύμφωνα με το νόμο με τον τίτλο Children’s Online Privacy Protection Act, απαγορεύεται σε μία ιστοσελίδα που απευθύνεται σε ανηλίκους να συλλέγει προσωπικά στοιχεία των παιδιών κάτω των 13 ετών χωρίς τη συναίνεση ενηλίκου.

Στην προσφυγή τους οι ενώσεις υποστήριζαν ότι το online μαγαζί παιχνιδιών της Amazon απευθύνεται σε ανηλίκους, καθώς χρησιμοποιεί φανταχτερά χρώματα και παιδικές γραμματοσειρές. Ωστόσο η Επιτροπή απέρριψε τον ισχυρισμό θεωρώντας ότι ο δικτυότοπος προορίζεται και για μεγαλύτερους πελάτες, ενώ το λεξιλόγιο που χρησιμοποιείται, ταιριάζει περισσότερο σε ενήλικες παρά σε παιδιά.

Σχόλια