Νόμος της Πενσυλβάνια θέτει εμπόδια στα σχέδια της Φιλαδέλφεια για ασύρματο Ιντερνετ

0

Νόμος της Πενσυλβάνια που ψηφίστηκε πρόσφατα, αναμένεται να θέσει εμπόδια στο φιλόδοξο σχέδιο της πόλης της Φιλαδέλφεια για την εγκατάσταση ασύρματου Internet σε ολόκληρη την πόλη. Ο νόμος αυτός δεν έχει τεθεί σε εφαρμογή, καθώς δεν έχει υπογραφεί ακόμα από τον κυβερνήτη της Πολιτείας.

Σύμφωνα με το νόμο, που αφορά τις τηλεπικοινωνίες, απαγορεύεται σε κυβερνητική αρχή ή άλλο δημόσιο νομικό πρόσωπο να προσφέρει υπηρεσίες ασύρματου Internet έναντι αμοιβής. Η απαγόρευση αυτή εμποδίζει την πραγματοποίηση του σχεδίου της Φιλαδέλφεια για εγκατάσταση ασύρματου διαδικτύου σε κάθε γωνιά της πόλης έως τον Ιούνιο του 2006. Σύμφωνα με το σχέδιο, το κόστος του έργου μπορεί να φτάσει τα 10 εκατ. δολάρια, ενώ κάθε κάτοικος της πόλης θα μπορεί να έχει πρόσβαση έναντι 15 με 25 δολαρίων το μήνα.

Μέλος της δημοτικής αρχής πάντως δήλωσε ότι το σχέδιο απλά θα καθυστερήσει, αλλά δεν πρόκειται να ματαιωθεί, καθώς είναι δυνατή η δωρεάν παροχή ασύρματου Internet από το δήμο, αρκεί να βρεθεί χρηματοδότης. Πάντως, πολέμιοι του νόμου υποστηρίζουν ότι η συγκεκριμένη διάταξη ευνοεί την εταιρία τηλεπικοινωνιών Verizon που δραστηριοποιείται στην Φιλαδέλφεια και θέλει να αποφύγει τον σκληρό ανταγωνισμό, κάτι ωστόσο που διαψεύδει κατηγορηματικά η ίδια.

Σχόλια