Νομοσχέδιο για την προστασία από την κλοπή προσωπικών δεδομένων εξετάζει η αμερικανική Γερουσία

0

Ομοσπονδιακό νομοσχέδιο το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπει αυστηρές ποινές σε βάρος των επιχειρήσεων που δεν ενημερώνουν τους καταναλωτές, όταν υπάρχει κίνδυνος να πέσουν θύματα πλαστοπροσωπίας, επεξεργάζεται η αμερικανική Γερουσία. Η συζήτηση γίνεται λίγα 24ωρα μετά την αποκάλυψη ότι χάκερς απέκτησαν πρόσβαση στους λογαριασμούς 40 εκατομμυρίων πιστωτικών καρτών που διατηρούσε η εταιρία CardSystems Solutions.

Επιχειρήσεις και καταναλωτικές οργανώσεις πιέζουν το Κογκρέσο να ψηφίσει ένα νόμο σε ομοσπονδιακό επίπεδο παρόμοιο με εκείνο της Καλιφόρνια, που απαιτεί από τις εταιρίες που διαχειρίζονται προσωπικά δεδομένα, να ενημερώνουν τους πολίτες σε περίπτωση παραβίασης των συστημάτων τους.

Το νομοσχέδιο έχει την υποστήριξη των Ρεπουμπλικάνων, οι οποίοι έχουν την πλειοψηφία στο Κογκρέσο. Στις διατάξεις του προβλέπεται η άσκηση ποινικής δίωξης για τις επιχειρήσεις και τους εκπροσώπους τους που δεν καθιστούν δημόσια την κλοπή προσωπικών δεδομένων. Επιπλέον, οι εταιρίες δεν θα μπορούν πλέον να απαιτούν από τους καταναλωτές κατά την αγορά προϊόντων και υπηρεσιών τον αριθμό κοινωνικής τους ασφάλισης.

Σχόλια