Νομοσχέδιο για το ηλεκτρονικό κυνήγι στην Καλιφόρνια

0

Νομοσχέδιο που απαγορεύει το κυνήγι και την θανάτωση ζώων μέσω του διαδικτύου κατατέθηκε στο νομοθετικό σώμα της Καλιφόρνια. Αφορμή για τη σύνταξη του νομοσχεδίου υπήρξε η λειτουργία της ιστοσελίδας live-shot.com, η οποία συνδέεται με κάμερες και όπλα που βρίσκονται εγκατεστημένα σε ένα ράντσο του Τέξας και δίνουν τη δυνατότητα στον χρήστη του Internet να σκοτώσει ζώα, όπως αντιλόπες και πρόβατα, που βρίσκονται στο ράντσο.

Ο εμπνευστής του νομοσχεδίου, η γερουσιαστής Ντέμπρα Μπόουεν αναφέρει χαρακτηριστικά πως το να κάθεται κανείς στο σπίτι του και μέσω του υπολογιστή του να σκοτώνει στην πραγματικότητα ζώα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως άθλημα.

Με το νομοσχέδιο απαγορεύεται στην Καλιφόρνια το κυνήγι εξ αποστάσεως – μέσω δηλαδή του ηλεκτρονικού υπολογιστή – και η λειτουργία σχετικής ιστοσελίδας. Για τους παραβάτες προβλέπεται φυλάκιση έως έξι μήνες και χρηματική ποινή που φτάνει τα 1.000 δολάρια. Νομοσχέδια παρόμοιου περιεχομένου έχουν αρχίσει και επεξεργάζονται 14 άλλες Πολιτείες των ΗΠΑ.

Σχόλια