Νομοσχέδιο κατά του phishing στην αμερικανική Γερουσία

0

Ο Δημοκρατικός Γερουσιαστής Πάτρικ Λίχυ παρουσίασε νομοσχέδιο το οποίο αποσκοπεί στην καταπολέμηση του phishing, της παραπλάνησης δηλαδή των χρηστών του Internet μέσω ιστοσελίδων ή ηλεκτρονικών μηνυμάτων με σκοπό να αποκαλύψουν προσωπικά τους δεδομένα, όπως αριθμοί τραπεζικών λογαριασμών και πιστωτικών καρτών. Ειδικότερα, το νομοσχέδιο προβλέπει φυλάκιση έως και 5 έτη και χρηματική ποινή μέχρι 250.000 δολάρια για όποιον καταδικαστεί για τη δημιουργία ψεύτικης ιστοσελίδας, που παριστάνει μία νόμιμη εταιρία, ή για αποστολή σχετικών email με σκοπό να «ψαρέψει» τους χρήστες.

Παράλληλα, με τις ίδιες ποινές θα τιμωρούνται και όσοι πρωθούν το pharming, την τακτική δηλαδή να προωθούν έναν χρήστη του διαδικτύου από μία νόμιμη ιστοσελίδα σε μία ψεύτικη έκδοσή της την οποία διαχειρίζονται εγκληματίες.

Σύμφωνα με την APWG, μία οργάνωση που έχει δημιουργηθεί από τεχνολογικές εταιρίες και τράπεζες με σκοπό την αντιμετώπιση του phishing, με το νομοσχέδιο θα είναι πλέον δυνατή η ποινική δίωξη των υπόπτων πριν ακόμα στείλουν τα παραπλανητικά emails.

Σχόλια