Νορβηγία: Απεσύρθη καταγγελία εις βάρος της μουσικής υπηρεσίας iTunes της Apple

0

Η υπηρεσία προστασίας των καταναλωτών της Νορβηγίας απέσυρε καταγγελία εις βάρος της υπηρεσίας iTunes της Apple εφόσον η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα τραγούδια τα οποία διαθέτει προς πώληση μέσω της εν λόγω μουσικής υπηρεσίας θα είναι πλέον συμβατά με όλες τις συσκευές αναπαραγωγής ήχου MP3 και όχι μόνο από τις συσκευές iPod.

“Δεν έχουμε λόγο να ασχοληθούμε περαιτέρω με το θέμα αυτό”, δήλωσε στέλεχος της υπηρεσίας προστασίας των καταναλωτών της Νορβηγίας, Μπιόρν Έρικ Τον στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, AFP.

Το Νοέμβριο είχε ανακοινώσει ότι η υπηρεσία του σκοπεύει να προσφύγει στο Συμβούλιο Αγοράς της Νορβηγίας εις βάρος της Apple διότι το διαδικτυακό μουσικό κατάστημά της δεν ήταν συμβατό με όλες τις συσκευές MP3.

Το Συμβούλιο της Αγοράς της Νορβηγίας είναι ένα είδος δικαστηρίου καταναλωτών, το οποίο επιβάλλει πρόστιμα και ζητά από τις εταιρείες να αλλάξουν ορισμένες από τις πρακτικές τους.

Η Apple για μεγάλο χρονικό διάστημα αγνοούσε τις καταγγελίες διαφόρων ευρωπαϊκών ενώσεων για την προστασία των καταναλωτών, αλλά στις 6 Ιανουαρίου συμφώνησε να ξεκινήσει την πώληση ψηφιακών τραγουδιών από την μουσική υπηρεσία iTunes χωρίς πρόγραμμα προστασίας από αντιγραφή.

Σχόλια