Ο “”άστεγος χάκερ”” κατάδικάζεται σε 5μηνη φυλάκιση.

0

Ο Αντριάν Λαμό ο οποίος είχε τη φήμη το ‘’άστεγου χάκερ’’, λόγω του παρεκκλίνοντος βίου του, θα μπορεί πλέον να εντοπίζεται από τις αρχές, τουλάχιστον για τους επόμενους μήνες.

Τη περασμένη Πέμπτη ο Λαμό καταδικάσθηκε σε 6μηνο κατ’οικον περιορισμό, μετά από ποινική δίωξη που του είχε ασκηθεί εις βάρος του τον Ιανουάριο, για παραβίαση και παράνομη χρήση ξένων δεδομένων-αρχείων της εφημερίδας Τhe New York Times Co.

O Λάμο επίσης, καταδικάστηκε σε 2χρόνια φυλάκισης με αναστολή και διατάχθηκε να πληρώσει αποζημίωση ύψους 64,900 στην εφημερίδα, μετά την παράνομη είσοδό του μέσω διαδικτύου σε αρχεία του εσωτερικού δικτύου της New York Times. Εκτός από την παράνομη είσοδό του, παραποίησε και απόρρητα αρχεία που ανήκαν στο πρόγραμμα LexisNexus της εφημερίδας, σύμφωνα με την έρευνα του εισαγγελέα.

Ο Λάμο αντιμετώπιζε μέγιστη ποινή φυλάκισης έως και 5 έτη, και προστίμου ύψους $250,000 για τα ποινικά του αδικήματα, όπως ανέφεραν εισαγγελικές αρχές. Στο ποσό της αποζημίωσης προστίθενται και 18,500$ για να καλυφθούν οι απώλειες για το πρόγραμμα LexisNexus της New York Times Co., επισημαίνει ο συνήγορος του Λάμο. Η ίδια η εφημερίδα, ωστόσο, εκτιμούσε το ποσό της αποζημίωσης γύρω στα $300,000.