Ο εμπορικός πόλεμος των κατασκευαστών συνεχίζεται

0

Η γνωστή ταϊβανέζικη εταιρεία κατασκευής smartphones HTC,  ανακοίνωσε την Τρίτη, 16 Αυγούστου, ότι κατέθεσε αγωγή κατά της  Apple, για παραβίαση πατέντας, ενώπιον της Διεθνούς Επιτροπής Εμπορίου των ΗΠΑ (ITC) καθώς  και  ενώπιον των  δικαστηρίων του Delaware.  

Η HTC κατηγορεί την Apple, για παραβίαση δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας που σχετίζονται με τρία διπλώματα ευρεσιτεχνίας σε υπολογιστές Macintosh, iPod, iPhone και iPad. Ειδικότερα σε σχετική ανακοίνωση της HTC  αναφέρεται η δήλωση της Γκρέις Λέι, προϊσταμένη των νομικών υπηρεσιών του Ομίλου της HTC : «Προχωρούμε στην παρούσα αγωγή κατά της Apple για την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας μας, για την προστασία των συνεργατών μας και κυρίως των πελατών μας, οι οποίοι χρησιμοποιούν τις συσκευές της HTC».

Αυτή είναι η τρίτη φορά που ο όμιλος της HTC, υποβάλει σχετική καταγγελία ενώπιον της ITC κατά της Apple για παραβίαση πατέντας.  Η κατάθεση σχετικών αιτήσεων, αγωγών και μηνύσεων για παραβίαση πατέντας είναι πολύ συχνή μεταξύ των ομίλων και των εταιρειών τεχνολογίας. Η Apple έχει ήδη κατηγορήσει την HTC καθώς και άλλους κατασκευαστές «έξυπνων» τηλεφώνων που χρησιμοποιούν το λειτουργικό σύστημα της Google, Android, για παραβίαση  δικής της πατέντας. 

 

Αγωγή HTC κατά Apple                                                                                             

  Ακολουθήστε μας στο  

Σχόλια