Ο γενικός Εισαγγελέας των Η.Π.Α. τάχθηκε υπέρ της αποθήκευσης των δεδομένων των χρηστών του Διαδικτύου

0

Ο Γενικός Εισαγγελέας των Η.Π.Α. A l b e r t o G o n z a l e s τάχθηκε υπέρ της αποθήκευσης των δεδομένων των χρηστών από τις εταιρίες παροχής υπηρεσιών του Διαδικτύου, υποστηρίζοντας ότι οι εισαγγελικές αρχές χρειάζονται τα δεδομένα αυτά προκειμένου να καταπολεμήσουν την παιδική πορνογραφία στο Διαδίκτυο.

Ο G o n z a l e s που κατέθεσε σε Επιτροπή της Συγκλήτου, αναγνώρισε το γεγονός ότι η εισαγωγή ενός νόμου που θα περιέχει την ρύθμιση αυτή, ενδεχομένως να αποτελέσει εισβολή στην ιδιωτική ζωή των πελατών, ωστόσο υποστήριξε ότι η διόγκωση της παιδικής πορνογραφίας στο Διαδίκτυο είναι μεγάλη και η στέρηση της δυνατότητας πρόσβασης στα δεδομένα των χρηστών συνιστά εμπόδιο στην μάχη κατά της παιδικής πορνογραφίας.

Το ζήτημα της αποθήκευσης των δεδομένων των χρηστών έχει κινητοποιήσει τις εταιρίες υπηρεσιών του Διαδικτύου και τις οργανώσεις δικαιωμάτων του πολίτη, ιδίως μετά την απόφαση του Υπουργείου Δικαιοσύνης να στραφεί δικαστικά κατά της G o o g l e προκειμένου να την υποχρεώσει να παραδώσει δεδομένα των πελατών της .

Σχόλια